01 astillero FaceBook Envía un e-mail Premios y galardones Foro Acercamadera 07 08 09

 

 

 

Esta semana pasada tuve la grata sorpresa de recibir un correo de Xavier Corredor, con quién trabamos amistad a partir de recibir sus doctos comentarios sobre navegación con vela latina, en el foro www.modelismonaval.com donde con los amigos Guillermo y José estabamos realizando el proyecto que denominamos Barca de Bou.

ver modelos de la Dársena en este mismos website o visite el siguiente enlace 

http://www.modelismonaval.com/foro/viewforum.php?f=33

y en dicho e-mail me comunicaba tanto la propuesta de una trobada de vela latina en Cambrils, con motivo de las fiestas grandes de Sanpedro de la ciudad; como su participación en un saridnal que hará la travesía desde Calella hasta el puerto cambrilense.

Como quiera que en esas fechas estaremos ya en las atarazanas de verano, hemos concertado el vernos y disfrutar de dicho evento juntos. Así mismo invito a cualquiera que pueda acercarse a esta población del Baix Camp no lo dude donde podrá disfrutar de las fiestas, de los eventos del encuentro de vela latina, la gastronomía local, y la hospitalidad de esta Ciudad.

 

Reportaje realizado a bordo del Dorimar II de la navegada del sábado día 25 de junio de 2011

 

Copio el programa de la trobada, aunque el prgrama de la fiesta mayor propuesto por el Excmo. Ayuintamiento es mucho mas extenso y pueden consultarlo en su página oficial. Y sin mas preambulos copio el programa, no sin antes desear a todos 

============  F E L I C E S     F I E S T A S     SAN     PERE     2011 ============

 

 

V TROBADA DE VELA LLATINA DE CAMBRILS 2011

DIVENDRES, 24 DE JUNY

 

 

A les 19 h, al Mollet del Rec del Port, rebuda de les embarcacions que arribin per mar des del Rosselló, Catalunya i País Valencià. Les barques restaran abarloades davant de l’escultura “1911-2011 En el pla de les Serenes” que recorda els fets ocorreguts fa un segle durant el Temporal de la Candelera.

 

A les 20 h, al saló social del Club Nàutic de Cambrils, acte d’inici de la V Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Tot seguit, inauguració de l’exposició El viatge dels sardinals, a càrrec de les autoritats i del Sr. Pere de Prada, president de l’Associació Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell. 

Amb la col·laboració del Club Nàutic de Cambrils, Museu Marítim de Barcelona, Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell i la Federació Catalana per a la Cultura Marítima i Fluvial

 

A les 20.45 h, des del Club Nàutic fins a la Confraria de Pescadors, cercavila de benvinguda als participants al IV Viatge dels sardinals, amb la Cobla de Tres Quartans La Patuleia.

A partir de les 21 h, a la passarel·la al costat de la Confraria de Pescadors de Cambrils, inici de l’exposició didàctica dels bastiments participants a la Trobada.

Amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils i Ports de la Generalitat

DISSABTE, 25 DE JUNY

 

A partir de les 9 h, al Club Nàutic de Cambrils, varada de la resta de la vintena d’embarcacions participants a la V Trobada de Vela Llatina de Cambrils.

Amb la col·laboració del Club Nàutic de Cambrils

A les 11 h, a la Torre del Port, visita de l’exposició Pensament, estudi i execució “1911-2011 En el pla de les Serenes” de David Callau.  Recepció institucional als participants a la Trobada arribats de tots els Països Catalans, presentació de la III Navegada Josep Lluís Savall i reunió de patrons.

Amb la col·laboració del Museu d’Història de Cambrils

 

 

 

A les 11.45h h, al mig del port, hissada conjunta de veles dels bastiments participants a la Trobada i inici de la navegada conjunta d’embarcacions amb aparells tradicionals i clàssics.

Amb la col·laboració del Club Nàutic de Cambrils

 

A les 12.00 h, des del Mollet del Rec, sortida de l’embarcació DORIMAR. L’accés serà lliure i obert a tothom qui vulgui seguir la navegada des del mar i sentir els comentaris de pescadors experimentats sobre les maniobres dels participants a la trobada.

Amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Cambrils, l’Ateneu Cambrilenc  i el Club de Jubilats de la Casa del Mar

A les 13.00 h, al Mollet del Rec, arribada de l’embarcació Dorimar.

 

A les 17.30 h, entre el port i la punta del Cavet, demostració de navegació tradicional. Les embarcacions participants a la trobada s’aniran afegint lliurement tot navegant per davant de la platja del Regueral.

 

A les 18.30 h, al costat del Club Nàutic, taller didàctic: elaboració d’una barca de vela llatina amb una capseta de sèpia. Obert a tots els nens i nenes que hi vulguin participar. 

Amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Gent de Mar 

 

A partir de les 18.30 h, des de les escales del Mollet del Rec,  cercavila amb la Xaranga LA FAROLA, fins a la platja del Regueral. 

 

A partir de les 19 h, a la platja del Regueral, VI FESTA DE L’ORMEIG. Pesca tradicional a Cambrils, amb la recreació d’oficis antics: fabricants de sàrcies, mestres d’aixa, remendadores, navegació tradicional, tirada del rall i del rossegall...

Amb la col·laboració del Club Vent d’estrop. Vogadors de Cambrils, grup de teatre La Teca, Xarxes Fortuny, Confraria de Pescadors de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

 

A les 20 h, tirada de l’artet fet i armat a Cambrils. Tot seguit, estesa de l’art a la platja i subhasta de peix a l’antiga a càrrec del grup de Teatre La Teca.

Amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils, grup de Teatre La Teca i Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils.

 

A les 20.30 h, al l’inici del passeig Marítim de Llevant,  fideus rossos per a tothom, per part de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Preu: 3 €

 

 

 

 

 

A les 21 h, a la mateixa platja del Regueral, concert amb MIQUEL DEL ROIG.

Cantautor intel·lectual de l’Ametlla de Mar, de paraules rebuscades i missatges místics, Miquel del Roig, un home d’esperit juvenil, fa dels concerts una  reivindicació lúdico-festiva que no deixa a ningú indiferent.

 

 

DIUMENGE, 26 DE JUNY

 

A les 9.30 h, a la Llotja dels Pescadors, sardinada popular. Preu tiquet: 2 €

 

A les 11 h, al mig del port, hissada conjunta de veles llatines. Tot seguit, inici de la tercera edició de la Navegada Josep Lluís Savall, encapçalada enguany per la Lola, barca d’encesa del 1903 del Museu Marítim de Barcelona, fins a la senya anomenada l’Olla de Rifà de Mont-roig del Camp. Acte a la mar on el so d’una antiga sirena recordarà els mariners morts o desapareguts allí el 1911. Tot seguit, part de la flota continuarà cap a l’Ametlla de Mar. 

 

A les 13 h, al port de Cambrils, arribada de part de les embarcacions participants i cloenda de la trobada.

 

 

Aquest programa es realitza amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils